ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΑΛΑΤΙΑΝΗΣ ΙΛΙΟΥ               

ΨΑΛΤΙΚΗ

 Στην Μητρόπολή μας ξεκίνησε αμέσως με τη σύστασή της, με άδεια του Μητροπολίτη, η λειτουργία σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής. Η Σχολή απέκτησε νομική υπόσταση το 2012, όταν η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ενέκρινε το καταστατικό λειτουργίας της.

Σύντομο ιστορικό

Στην περιοχή του Ιλίου λειτουργούσε από το 2001 παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της εννιαίας Μητροπόλεως Αττικής, ενώ αρκετοί ναοί παρέδιδαν μαθήματα στα πλαίσια των ενοριακών δραστηριοτήτων τους. Η Σχολή της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου έρχεται να συνεχίσει αυτή την παράδοση και ταυτοχρόνως να ενώσει όλες αυτές τις προσπάθειες κάτω από τη σκέπη της Ιεράς Μητροπόλεως, με το κύρος που παρέχει η εποπτία της αλλά και το αναγνωρισμένο πτυχίο ιεροψάλτου που η Σχολή αποδίδει στους επιτυχώντες μαθητές της.

Μέλη διοικητικού συμβουλίου

Η Σχολή διοικείται από συμβούλιο, με τα εξής μέλη:

 1. Σεβασμ. Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, πρόεδρος.
 2. Πρωτ. Θεόδωρος Παπαγιάννης.
 3. Πρωτ. Γεώργιος Βασιλείου.
 4. Πρωτοψάλτης Θωμάς Κραβαρίτης (Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως).
 5. Κωνσταντίνος Μούρτης (Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλατιανής Ιλίου).
Διάρκεια φοίτησης

Οι σπουδές έχουν πενταετή διάρκεια. Κατά τη διάρκειά τους ακολουθείται το εγκεκριμμένο πρόγραμμα ύλης από το Υπουργείο Παιδείας. Στο τέλος κάθε έτους γίνονται προαγωγικές εξετάσεις, ενώπιον κανονικά σχηματισμένης εξεταστικής επιτροπής.

Οι εγγραφές κατ' έτος γίνονται τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Έδρα και παραρτήματα

Έδρα της Σχολής είναι το Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλατιανής Ιλίου.

 

Εκδηλώσεις

     Αναβαίνομεν εις Ιεροσόλυμα  συναυλία με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος  2023  

 • Χριστός Ανέστη πλ Α' . Βασίλειος Λιάκος
  Χριστός Ανέστη πλ Α' . Βασίλειος Λιάκος
    Τη Κυριακή του Πάσχα "Χριστός Ανέστη". 'Ηχος πλάγιος του Πρώτου. Ο νικητήριος παιάν της Εκκλησίας του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού! Ψάλλει ο Βασίλειος Λιάκος.   Καλή ακρόαση
 • Δοξαστικόν - "Μεθ' ημέρας οκτώ"
  Δοξαστικόν - "Μεθ' ημέρας οκτώ"
    Χριστός Ανέστη. Δοξαστικό των αίνων της Β' Κυριακής από του Πάσχα (Θωμά), "Μεθ' ημέρας οκτώ", σε μέλος Γαβριήλ Κουντιάδου Ιερομονάχου και ήχο πλάγιο του β'. Το ανωτέρω ερμηνεύει, ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου-Παύλου και Αγίου Νεκταρίου Άνω Κηφισιάς, Δημήτριος Φακίνος. Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε εν ώρα ακολουθίας.   Καλή ακρόαση.
 • Καταβασίες της Αναστάσεως (Αργές)
  Καταβασίες της Αναστάσεως (Αργές)
  Χριστός Ανέστη! Καταβασίες της Λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου, σε μέλος Πέτρου Λαμπαδαρίου και ήχο α'. Τις ανωτέρω ερμηνεύει, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού μας και διευθυντής της σχολής βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, πατήρ Θεόδωρος Παπαγιάννης.  Καλή ακρόαση.
 • Συναυλία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής μαζί με το Δημοτικό Ωδείο Θηβών 21.04.2013
  Συναυλία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής μαζί με το Δημοτικό Ωδείο Θηβών 21.04.2013
    Η τρίτη συναυλία της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ι. Μ. Ιλίου έγινε στους Θρακομακεδόνες αλλά αυτή τη φορά η Σχολή δεν ήταν μόνη. Συνυπήρξεμαζί το Βυζαντινό χορό του Δημοτικού Ωδείου Θηβών. Η ιδέα δεν άργησε να γίνει πράξη και με την προτροπή του Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, ο Βυζαντινός Χορός του Δημοτικού Ωδείου Θηβών, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Αντωνίου Τσαρουχά, και ο Βυζαντινός Χορός «Ανατέλλοντες»της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ι. Μ. Ιλίου, υπό τη διεύθυνση του Αιδεσ/τάτου και Μουσ/τάτου Πρωτ. π. Θεοδώρου Παπαγιάννη,πραγματοποίησαν από κοινού συναυλία με τίτλο: Η συναυλία έγινε την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων με την παρουσία του Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, των Ιεροκηρύκων της Μητροπόλεως Ιλίου π. Αγαθαγγέλου και π. Ιωαννικίου, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως Κηφισίας Μουσικολογιωτάτου Πρωτ. π. Χρήστου Κυριακόπουλου, πολλών ιερέων, του Δημάρχου Αχαρνών κ. Σωτ. Ντούρου, Αντιδημάρχων και πλήθους κόσμου που γέμισαν ασφυκτικά το χώρο. Εψάλησαν ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδος. Ο Χορός του Ωδείου Θηβών εκτέλεσε άπαντα τα μέλη κατά το ύφος του αοιδίμου Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μ.Χ.Ε. Κωνσταντίνου Πρίγγου, ενώ ο Χορός «Ανατέλλοντες» εκτέλεσε μαθήματα κλασικών μελοποιών, με εξέχον το μέλος «Ητήσατο Ιωσήφ» του παλαιού Στιχηραρίου. Στο τέλος ο Μητροπολίτης Ιλίου έδωσε το μήνυμα και το νόημα της συνύπαρξης των δύο αυτών χορών στον ίδιο χώρο. Η οποία έγινε πράξη «δια γυμνού οφθαλμού» όταν οι δύο χοροί από κοινού έψαλαν τη φήμη του Μητροπολίτη Ιλίου και ως κατακλείδα το «Ανάστα ο Θεός κρίνων την γην», το οποίο έδωσε το πανηγυρικό τέλος της εκδήλωσης, που μας υπενθυμίζει ποιο είναι και το τέλος της Μ. Εβδομάδος. Ηθικός και υλικός αρωγός της εκδήλωσης υπήρξε ο ακούραστος και προσηνής εφημέριος του Ι. Ν. Αγίας Τριάδος Θρακομακεδόνων π. Λάμπρος Καρίνος, διοικητικό στέλεχος της Μητροπόλεως Ιλίου, ο οποίος παρέθεσε πλούσιο δείπνο χαράς σε όλους τους συμμετέχοντες. Ο π. Λάμπρος ήταν εκείνος που από την πρώτη στιγμή ενδιαφέρθηκε για την επιτυχία αυτής της σημαντικής εκδήλωσης. Ολόκληρο το βίντεο της εκδήλωσης: Video:     
 • Σέ όλο τον ενιαύσιο λειτουργικό κύκλο της Εκκλησίας μας, το Σάββατον του Λαζάρου (ως Σάββατον) είναι το μόνο αναστάσιμο!
  Σέ όλο τον ενιαύσιο λειτουργικό κύκλο της Εκκλησίας μας, το Σάββατον του Λαζάρου (ως Σάββατον) είναι το μόνο αναστάσιμο!
  Σέ όλο τον ενιαύσιο λειτουργικό κύκλο της Εκκλησίας μας, το Σάββατον του Λαζάρου (ως Σάββατον) είναι το μόνο αναστάσιμο!   Τω Σαββάτω του Λαζάρου, εις τον Όρθρον, Δοξαστικόν των Αίνων. Ήχος Δεύτερος. Μέλος, Πέτρου Λαμπαδαρίου του Πελοποννησίου (1730-1777). Ψάλλει ο Βασίλειος Λιάκος. ----------------------------------------­----------------------------------------­------ Το κείμενο: Μέγα καὶ παράδοξον θαῦμα, τετέλεσται σήμερον! ὅτι νεκρὸν τεταρταῖον, ἐκ τάφου Χριστὸς φωνήσας ἤγειρε, καὶ φίλον ἐκάλεσε, δοξολογήσωμεν αὐτόν, ὡς ὑπερένδοξον, ὡς ταῖς πρεσβείαις, τοῦ δικαίου Λαζάρου, σώσῃ τὰς ψυχὰς ἡμῶν.   VIDEO: http://youtu.be/S_RtHIu68oU    
 • Συναυλία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής μαζί με το Δημοτικό Ωδείο Θηβών 2013-04-21
  Συναυλία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής μαζί με το Δημοτικό Ωδείο Θηβών 2013-04-21
  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ... Η τρίτη συναυλία της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ι. Μ. Ιλίου έγινε στους Θρακομακεδόνες αλλά αυτή τη φορά η Σχολή δεν ήταν μόνη. Συνυπήρξε μαζί με το Βυζαντινό χορό του Δημοτικού Ωδείου Θηβών. Η ιδέα δεν άργησε να γίνει πράξη και με την προτροπή του Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, ο Βυζαντινός Χορός του Δημοτικού Ωδείου Θηβών, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Αντωνίου Τσαρουχά, και ο Βυζαντινός Χορός «Ανατέλλοντες»της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ι. Μ. Ιλίου, υπό τη διεύθυνση του Αιδεσ/τάτου και Μουσ/τάτου Πρωτ. π. Θεοδώρου Παπαγιάννη,πραγματοποίησαν από κοινού συναυλία με τίτλο: Η συναυλία έγινε την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων με την παρουσία του Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, των Ιεροκηρύκων της Μητροπόλεως Ιλίου π. Αγαθαγγέλου και π. Ιωαννικίου, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητροπόλεως Κηφισίας Μουσικολογιωτάτου Πρωτ. π. Χρήστου Κυριακόπουλου, πολλών ιερέων, του Δημάρχου Αχαρνών κ. Σωτ. Ντούρου, Αντιδημάρχων και πλήθους κόσμου που γέμισαν ασφυκτικά το χώρο. Εψάλησαν ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδος. Ο Χορός του Ωδείου Θηβών εκτέλεσε άπαντα τα μέλη κατά το ύφος του αοιδίμου Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μ.Χ.Ε. Κωνσταντίνου Πρίγγου, ενώ ο Χορός «Ανατέλλοντες» εκτέλεσε μαθήματα κλασικών μελοποιών, με εξέχον το μέλος «Ητήσατο Ιωσήφ» του παλαιού Στιχηραρίου. Στο τέλος ο Μητροπολίτης Ιλίου έδωσε το μήνυμα και το νόημα της συνύπαρξης των δύο αυτών χορών στον ίδιο χώρο. Η οποία έγινε πράξη «δια γυμνού οφθαλμού» όταν οι δύο χοροί από κοινού έψαλαν τη φήμη του Μητροπολίτη Ιλίου και ως κατακλείδα το «Ανάστα ο Θεός κρίνων την γην», το οποίο έδωσε το πανηγυρικό τέλος της εκδήλωσης, που μας υπενθυμίζει ποιο είναι και το τέλος της Μ. Εβδομάδος. Ηθικός και υλικός αρωγός της εκδήλωσης υπήρξε ο ακούραστος και προσηνής εφημέριος του Ι. Ν. Αγίας Τριάδος Θρακομακεδόνων π. Λάμπρος Καρίνος, διοικητικό στέλεχος της Μητροπόλεως Ιλίου, ο οποίος παρέθεσε πλούσιο δείπνο χαράς σε όλους τους συμμετέχοντες. Ο π. Λάμπρος ήταν εκείνος που από την πρώτη στιγμή ενδιαφέρθηκε για την επιτυχία αυτής της σημαντικής εκδήλωσης.
 • Από την Υμνολογία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου
  Από την Υμνολογία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου
  Δοξαστικό του Εσπερινού, "Απεστάλη εξ' ουρανού", σε μέλος Κωνσταντίνου Πρίγγου και ήχο πλάγιο του β'. Το ερμηνεύει ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου-Παύλου και Αγίου Νεκταρίου Άνω Κηφισιάς, Δημήτριος Φακίνος. Καταβασία ψαλλόμενη αντί του "Άξιον εστίν", "Ευαγγελίζου γη χαράν μεγάλην... Ως εμψύχω Θεού κιβωτώ", σε μέλος Ματθαίου Μοναχού Βατοπεδινού και ήχο δ'. Το ερμηνεύει ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού, Αγίων Πάντων Κορωπίου Αττικής, Νεκτάριος Αδάμ. Κοινωνικό, "Εξελέξατο Κύριος την Σιών", σε μέλος Πέτρου Λαμπαδαρίου και ήχο α'. Το ερμηνεύει ο ιερατικώς προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιλίου (Παλατιανής) και διευθυντής της σχολής βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, πατήρ Θεόδωρος Παπαγιάννης.   Καλή ακρόαση.
 • Απεστάλη εξ ουρανού πλ B'. Βασίλειος Λιάκος
  Απεστάλη εξ ουρανού πλ B'. Βασίλειος Λιάκος
  Τη 25η Μαρτίου, εις τον Ευαγγελισμόν της Θεοτόκου, εις τον Εσπερινόν, Δόξα και Νύν. "Απεστάλη εξ ουρανού", ήχος πλάγιος του Δευτέρου. Μέλος Πέτρου Λαμπαδαρίου του Πελοποννησίου (1730-1777). video 
 • 2η Συναυλία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Ιλίου (video)
  2η Συναυλία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Ιλίου (video)
  Δείτε το πλήρες βίντεο από τη Χριστουγεννιάτικη συναυλία της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Μητροπόλεως Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως.21.12.2012  video http://youtu.be/UJZh1SqL3n4
 • Χερουβικόν Φωκαέως - Ήχος πλάγιος του β'
  Χερουβικόν Φωκαέως - Ήχος πλάγιος του β'
    Δημοσιεύουμε το κατά σειράν χερουβικό του Θεοδώρου Φωκαέως σε ήχο πλάγιο του β'  Το ερμηνεύει ο διδάσκαλος βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πετρουπόλεως, Θωμάς Κραβαρίτης.  Τον καλοσωρίζουμε στο ιστολόγιό μας και τον ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκρισή του στο κάλεσμά μας. Ο Θεός να του δίνει δύναμη να ασματομελωδεί τα μεγαλεία Του.  Καλή ακρόαση. http://psalmodimata.blogspot.gr/2013/01/blog-post_11.html
 • Κοινωνικόν Θεοφανείων
  Κοινωνικόν Θεοφανείων
    Αγαπητοί φίλοι,   Δημοσιεύουμε το κοινωνικόν των Θεοφανείων, "Επεφάνη η χάρις του Θεού", σε μέλος Μανουήλ Χρυσάφη του Νέου και ήχο α'.   Το ερμηνεύει ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου-Παύλου και Αγίου Νεκταρίου Άνω Κηφισιάς, Δημήτριος Φακίνος.   Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε εν ώρα ακολουθίας.     Καλή ακρόαση.   http://psalmodimata.blogspot.gr/2013/01/blog-post_6.html
 • 2η Συναυλία της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ι.Μ. Ιλίου 21-12-2012.
  2η Συναυλία της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ι.Μ. Ιλίου 21-12-2012.
  Ήχος από τη συναυλία της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου 21-12-2012   «Ανατολή ανατολών»,  συναυλία Σχολής Βυζαντινής. Μουσικής
 • «Ανατολή ανατολών», συναυλία Σχολής Βυζ. Εκ. Μουσικής
  «Ανατολή ανατολών», συναυλία Σχολής Βυζ. Εκ. Μουσικής
    «Ανατολή ανατολών», συναυλία Σχολής Βυζ. Εκ. Μουσικής 21.12.2012  video Απόσπασμα από τη συναυλία της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ι.Μ. Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως. «Χριστός ετέχθη επί γης, εν φάτνη σπάργανα φορέσας, τα δεσμά διαρρήξας των ανομιών ημών». Ύμνος που ψαλλόταν αντί του τρισαγίου κατά των 9ο αιώνα στη Μεγάλη Εκκλησία, δηλαδή την Αγία Σοφία Κωνσταντινουπόλεως. Το τροπάριο αυτό απαντάται μόνο σε αυτό το τυπικό και αλιεύθηκε από τον διευθυντή της Σχολής Πρωτ. Θεόδωρο Παπαγιάννη.  
 • Χριστουγεννιάτικη συναυλία Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής 21.12.2012
  Χριστουγεννιάτικη συναυλία Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής 21.12.2012
  Σχολή Βυζαντινής Μουσικής ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ   Ναός:    Κοιμήσεως Θεοτόκου (Παλατιανής) Ιλίου   Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων     Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συναυλία της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου. Αν και η Σχολή διδάσκει μαθητές εδώ και δύο μόλις χρόνια, τόλμησε ήδη τη δεύτερη συναυλία της, αυτή τη φορά με θεματολογία από την υμνολογία των Χριστουγέννων. Οι μαθητές των τελευταίων διδακτικών ετών είναι ολιγάριθμοι, ενώ οι μαθητές των πρώτων ετών, αν και πολυάριθμοι είναι άπειροι ακόμη στη μουσική τέχνη. Όμως μία επίλεκτη ομάδα αυτών, από το δεύτερο έτος και μετά, μαζί με τους διδάσκοντες, αποφάσισαν να προσεγγίσουν ύμνους και μαθήματα της αρχαιότερης αλλά και της νεώτερης συνθετικής δραστηριότητας με έναν τρόπο που δεν θα περιείχε εκπτώσεις στην έκφραση ή τη μουσική ορθότητα. Το αποτέλεσμα ικανοποίησε ιδιαιτέρως τους διδάσκοντες καθώς ήταν κοινή η διαπίστωση ότι οι μαθητές υπερέβησαν εαυτούς και απέδωσαν καλύτερα από το αναμενόμενο τους ύμνους. Έτσι ο (αρχικά) διδακτικός στόχος της συμμετοχής των μαθητών σε ένα χορωδιακό σχήμα μετασχηματίστηκε σε χαρά για την ευαρέσκεια όλων των ακροατών, οι οποίοι χειροκρότησαν θερμά αλλά και συνεχάρησαν δια ζώσης όλους τους συμμετέχοντες. Σε αυτή τη συναυλία συμμετείχε τμήμα των μαθητριών της Σχολής, οι οποίες απέδωσαν με όμορφο τρόπο τροπάρια των Χριστουγέννων, αποδεικνύοντας ότι η ψαλτική τέχνη δεν είναι υπόθεση των ανδρών αλλά είναι τέχνη που αγκαλιάζει όλο τον άνθρωπο και μοναδική προϋπόθεση για την εκμάθησή της είναι η αγάπη, η αφοσίωση και η υπομονή! Τη συναυλία παρακολούθησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ο οποίος ομίλησε σχετικώς και συνεχάρη τους μαθητές στο τέλος της. Άλλωστε ο κ. Αθηναγόρας ήταν ο εμπνευστής αυτής της συναυλίας και ηθικός αρωγός της. Στο τέλος, οι μαθητές επεφύλασσαν μία έκπληξη στους θεατές: Παρουσίασαν ένα μέλος που αλίευσε από το τυπικό της Μεγάλης Εκκλησίας του 9ου αιώνα ο διευθυντής της Σχολής, Πρωτ. Θεόδωρος Παπαγιάννης, το οποίο μελίζεται ως προσόμοιο του «Χριστός Ανέστη»: «Χριστός ετέχθη επί γης, εν φάτνη σπάργανα φορέσας, τα δεσμά διαρρήξας των ανομιών ημών». Ακούστε ολόκληρη τη συναυλία, σύντομα θα δημοσιεύσουμε και ολόκληρο το βίντεο. Επίσης δείτε απόσπασμα από το «Χριστός ετέχθη».    
 • Δοξαστικό Α' ώρας των Χριστουγέννων-ΠΕΤΡΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ [ερμηνεία: Βασίλειος Λιάκος]
  Δοξαστικό Α' ώρας των Χριστουγέννων-ΠΕΤΡΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ [ερμηνεία: Βασίλειος Λιάκος]
    Δοξαστικό Α' ώρας των Χριστουγέννων-ΠΕΤΡΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ [ερμηνεία: Βασίλειος Λιάκος]  http://lampadariospetros.blogspot.gr/2012/12/blog-post_24.html?spref=fb