ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΑΛΑΤΙΑΝΗΣ ΙΛΙΟΥ               

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
     «ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ»                                              ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ                 Για δωρεάν παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε ανασφάλιστους πολίτες.                                    Αιτήσεις συμμετοχής:   www.healthvoucher.gr
 • ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΙΕΡΟΥ ΕΥΧΕΛΑΙΟΥ
  ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΙΕΡΟΥ ΕΥΧΕΛΑΙΟΥ
                                                           ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΙΕΡΟΥ ΕΥΧΕΛΑΙΟΥ Την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 17.30 θα τελεστή στον Ναό μας η ακολουθία του ιερού Ευχελαίου.
 • ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 2013
  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 2013
  Χριστουγεννιάτικη γιορτή των κατηχητικών και νεανικών συνάξεων της ενορίας μας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, στις 6 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού μας. Να είσθε όλοι εκεί! Σας περιμένουμε!       ·«Τρίγωνα-κάλαντα»  από  τη  χορωδία μας ·Πρόλογος ·Ποιήμα με τίτλο «Χριστούγεννα» από τον  Άγγελο Καγκιά ·Ποιήμα με τίτλο «Ήρθαν  τα  Χριστούγεννα» από την Ευγενία Λούτου ·Ποιήμα με τίτλο «Χριστούγεννα μας ήρθανε» από τον Θάνο Πανταζόπουλο ·«Κάλαντα Πελοποννήσου» από τη χορωδία μας ·«Κάλαντα Κρήτης» από τηχορωδία μας ·Ποιήμα με τίτλο «Χριστούγεννα σιμώνουν» από την Κάλη Αργυροπούλου και τονΓιώργο Παπαγιάννη ·Ποιήμα με τίτλο«Χριστούγεννα του χωριού» από τονΘωμά Καγκιά, τηνΜαριλένα Καγκιά και τηνΠαναγιώτα Καλύμνιου ·Θεατρικό σκετς με τίτλο«Τα τέσσερα χτυπήματα». Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Βασίλης Μακαρές, Ευτυχία Κουμούτσου, Δημήτρης  Χαϊκάλης, Χρήστος Κουμούτσος, Αριστέα Χαϊκάλη, Ελευθερία Μακαρέ, Λαμπρινή Παπαχριστοφίλου, Μαρία Τόλια, Μόνικα Αμπντέλ-Μαλάκ, Μαρία Αμπντέλ-Μαλάκ, Παναγιώτα Ασημακοπούλου, Αθανασία Δημοπούλου, Εντβίλα Αράπι ·«Κάλαντα Πόντου» από την χορωδία μας ·«Βυζαντινά Κάλαντα» από την χορωδία μας ·Ποιήμα με τίτλο «Ο Χριστούλης» από τηνΚωνσταντίνα Παπαδοπούλου και τονΚωνσταντίνο Παππά ·Ποιήμα με τίτλο«Νύχτα Χριστουγεννιάτικη» από τονΚώστα Κολαρά, την Αναστασία Τιρεακίδου και την  Όλγα Πανταζοπούλου ·Ποιήμα με τίτλο«Στον Χριστούλη μας» από τηνΚατερίνα Παππού ·«Ο μικρός τυμπανιστής» από τη χορωδία μας ·Θεατρικό με τίτλο«Το κοριτσάκι με τα σπίρτα». Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης:Μαρλίν Αμπτνέλ-Μαλάκ, Αριστέα Χαϊκάλη, Λαμπρινή Παπαχριστοφίλου, Μαρία Τόλια, Παναγιώτα Ασημακοπούλου, Αθανασία Δημοπούλου, Ελευθερία Μακαρέ, Βασίλης Μακαρές, Δημήτρης Χαϊκάλης, Ευτυχία Κουμούτσου, Μόνικα Αμπντέλ-Μαλάκ, Χρήστος Κουμούτσος · Απολυτίκιο της εορτής των Χριστουγέννων:«Ἡ γέννησίς σου Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν, ἀνέτειλε τῷ κόσμῳ, τὸ φῶς τὸ τῆς γνώσεως· ἐν αὐτῇ γὰρ οἱ τοῖς ἄστροις λατρεύοντες, ὑπὸ ἀστέρος ἐδιδάσκοντο, σὲ προσκυνεῖν, τὸν Ἥλιον τῆς δικαιοσύνης, καὶ σὲ γινώσκειν ἐξ ὕψους ἀνατολήν, Κύριε δόξα σοι.»  
 • ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ
  ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ
  ΑΓΡΥΠΝΙΑ Θα τελεστή στον Ναό μας, την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου από ώρας 21.00 ως 01.00, επί τη μνήμη του Οσίου πατρός ημών Νήφωνος του ασκητού, Επισκόπου Κωνσταντιανής Κύπρου.
 • Θεία Λειτουργία την παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ
  Θεία Λειτουργία την παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ
  Η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ιλίου, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013 ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, έχουν προγραμματίσει την τέλεση Θείας Λειτουργίας δεόμενοι υπέρ των ΑμεΑ, των χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους. Η Θεία Λειτουργία θα ξεκινήσει το πρωί της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου 2013 και ώρες 07:00 - 9.30 και θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ίλιον, στην περιοχή της Παλατιανής. Ο ναός είναι προσβάσιμος και για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων. Στις 9.30 θα ακολουθήσει αρτοκλασία, παρόντος και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, ενώ θα συμμετέχουν ιερείς από όλες τις ενορίες του Ιλίου.
 • Πανήγυρις Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας Ιλίου
  Πανήγυρις Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας Ιλίου
  Πανήγυρις Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας Ιλίου. Καλούνται οι ενορίτες της γειτονικής μας ενορίας να συνεορτάσουμε! π.Γεώργιος
 • ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
  ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
  Ἡ Σύνοδος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως προχώρησε κατὰ τὴ συνεδρίαση τῆς 27ης Νοεμβρίου 2013 στὴν ἁγιοκατάταξη τοῦ Γέροντος Πορφυρίου τοῦ Καυσοκαλυβίτου.
 • «Άνεμος», ο στρατιωτικός ιερέας
  «Άνεμος», ο στρατιωτικός ιερέας
  Δεν πίστευαν στα μάτια τους όσοι συμμετείχαν στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας όταν είδαν να τους προσπερνάει σαν σίφουνας ένας... παπάς με τα ράσα του να ανεμίζουν από την ταχύτητα! Οπως αποδείχτηκε, δεν ήταν ένας απλός ιερωμένος αλλά ταυτόχρονα και αξιωματικός του στρατού! Ο 43χρονος πατέρας Αθανάσιος ξεχώρισε όσο κανένας άλλος από τους συμμετέχοντες στον μαραθώνιο. Αν και δεν τερμάτισε κάνοντας χρόνο ρεκόρ, κατάφερε να κάνει τη διαφορά συμμετέχοντας στον μαραθώνιο τρέχοντας με τα ράσα!   Το μήνυμα «Ηθελα να δείξω ότι η Εκκλησία είναι κοντά στον λαό και παρίσταται σε όλες τις εκδηλώσεις, από τις κοινωνικές έως τις αθλητικές, γι' αυτό συμμετείχα στον μαραθώνιο. Είδα ότι στον κόσμο άρεσε η συμμετοχή μου. Απ' όπου περνούσα με χειροκροτούσαν πολύ περισσότερο από τους υπολοίπους. Κάποιοι μάλιστα μου ζητούσαν την ευχή μου. Την έδινα ενώ έτρεχα!» Ο 43χρονος είναι ιερέας και ζει στην Πτολεμαΐδα. Εχει μάλιστα και τον βαθμό του λοχαγού, αφού είναι στρατιωτικός ιερέας και υπηρετεί στο Α΄ Σώμα Στρατού. Πατέρας πέντε παιδιών και ερασιτέχνης δρομέας, πήρε την απόφαση να τρέξει τα 42 χιλιόμετρα του μαραθωνίου για να περάσει ένα μήνυμα για την Εκκλησία. «Με ενδιέφερε η συμμετοχή στον αγώνα για να περάσω το μήνυμα που ήθελα. Ο κόσμος με υποδέχτηκε θερμά. Δεν άκουσα ούτε ένα αρνητικό σχόλιο, το αντίθετο. Ενας μόνο μου ευχήθηκε του χρόνου να τρέξω χωρίς τα ράσα. “Μα, έτσι δε θα καταλάβαινες ότι είμαι ιερέας” του απάντησα!» λέει ο πατήρ Αθανάσιος. Για να μπορέσει να τρέξει ο ιερέας πήρε την ευχή του μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, ο οποίος χάρηκε με την απόφασή του να αγωνιστεί με τα ράσα, αν και δεν ήταν υποχρεωμένος. «Ετρεξα με τα ράσα για να περάσω το μήνυμα που ήθελα. Αλλιώς, χωρίς τα ράσα, δεν θα περνούσα κανένα μήνυμα» εξηγεί.   Οι κράμπες Ο πατέρας Αθανάσιος Βλαχοδήμος τερμάτισε τελικά σε 4 ώρες και 16 λεπτά, αν και είχε προπονηθεί -όπως λέει- για να καλύψει την απόσταση σε 3 ώρες και 40 λεπτά. «Καθυστέρησα επειδή έπαθα κάποιες κράμπες. Δεν ήταν κάτι επικίνδυνο ευτυχώς, απλώς μειώθηκε ο χρόνος μου. Παρά το γεγονός ότι έκανα αυτό τον χρόνο, το χάρηκα πολύ. Εξάλλου, όσοι τερματίζουν παίρνουν μετάλλιο. Αυτό είναι το νόημα του μαραθωνίου, ο τερματισμός» . ΠΗΓΗ:ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ
 • Αγιος Ιωαννης Ο Χρυσοστομος Αρχιεπισκοπος Κωνσταντινουπολης (347 - 407)
  Αγιος Ιωαννης Ο Χρυσοστομος Αρχιεπισκοπος Κωνσταντινουπολης (347 - 407)
  Αγιος Ιωαννης Ο Χρυσοστομος Αρχιεπισκοπος Κωνσταντινουπολης (347 - 407)   Εορτάζει στις 13 Νοεμβρίου   Μύσας ὁ χρυσοῦς Ἰωάννης τὸ στόμα, Ἀφῆκεν ἡμῖν ἄλλο τὰς βίβλους στόμα. Ἀμφὶ τρίτην δεκάτην σίγησεν χρύσεα χείλη.   Μπορείτε να προσκυνήσετε  Τεμάχιο Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου απόψε και αύριο στη Θεία Λειτουργία  στο Ναό μας.
 • ΑΓΡΥΠΝΙΑ 08/11/13
  ΑΓΡΥΠΝΙΑ 08/11/13
  ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ 9μ.μ. ΣΤΟ ΝΑΟ ΜΑΣ!
 • Σύναξη γραφείου επί των αιρέσεων
  Σύναξη γραφείου επί των αιρέσεων
  Σύναξη γραφείου επί των αιρέσεων Ημερομηνία:  2013-06-17 20:00 Το Γραφείο επί των αιρέσεων της Μητροπόλεως Ιλίου θα πραγματοποιήσει σύναξη τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013, στις 20:00, στον Άγιο Γεώργιο Καματερού, όπου θα αναπτυχθεί το θέμα: «Εκκλησία και αποστολικότητα» Τη σύναξη θα παρακολουθήσουν οι εκπρόσωποι επί των αιρέσεων των ενοριών της Μητροπόλεώς μας.
 • Τελετή παράδοσης Ιερών λειψάνων από τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο .
  Τελετή παράδοσης Ιερών λειψάνων από τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο .
  Υποδοχή Πατριάρχου Μόσχας στην Ι. Μ. Ιλίου, στον Ι. Ν. Παναγίας Σουμελά Αχαρνών:     video:<iframe src="http://www.focuswebtv.gr/preview.aspx?1KAqFex04bxqY+Q2w2+klV46qvfxMRQQmHRB+14jq2hqlQ0DUsy89opXRywwakmM4OJBmdu2M+167rksLOsVpQ=%3D" scrolling="no" frameborder="0" height="300px" width="500px"></iframe>
 • 02 Ιουνίου Υποδοχή Πατριάρχου Μόσχας στην Παναγία Σουμελά Αχαρνών
  02 Ιουνίου Υποδοχή Πατριάρχου Μόσχας στην Παναγία Σουμελά Αχαρνών
  Ο ακαριώτος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος θα επισκεφθεί την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου και τον Ιερό Ναό Παναγίας Σουμελά ΑχαρνώΟ Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος θα επισκεφθεί την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου και τον Ιερό Ναό Παναγίας Σουμελά Αχαρνών. Η υποδοχή θα γίνει την Κυριακή 2 Ιουνίου στις 16:00 στο χώρο του Ιερού ναού. Την υποδοχή θα κάνει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας. Ο Πατριάρχης θα δωρήσει στο ναό τεμάχιο του λειψάνου του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ.ν.
 • Ἀγρυπνία ἐπὶ τῇ ἑορτῇ τοῦ Ἀκαθίστου Ὕμνου!
  Ἀγρυπνία ἐπὶ τῇ ἑορτῇ τοῦ Ἀκαθίστου Ὕμνου!
 • Η τρίτη συναυλία της Σχολής Βυζ. Μουσικής
  Η τρίτη συναυλία της Σχολής Βυζ. Μουσικής
  Η Ιερά Μητρόπολις Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως σας προσκαλεί σε συναυλία Βυζαντινής Μουσικής όπου θα ψάλουν δύο χορωδίες. Ο Βυζαντινός χορός του Δημοτικού Ωδείου Θηβών. Ο Βυζαντινός χορός «Ανατέλλοντες», της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 21 Απριλίου 2013, στις 19:30, στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων (πλατεία Αριστοτέλους - δείτε εδώ που είναι). Το πρόγραμμα της συναυλίας είναι το ακόλουθο: Ψαλλόμενα μέλη Βυζαντινού χορού Δημοτικού Ωδείου Θηβών: ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ-ΙΔΟΥ Ο ΝΥΜΦΙΟΣ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΑ ΣΕΠΤΑ (Κ. ΠΡΙΓΓΟΥ) ΤΩ ΤΗΝ ΑΒΑΤΟΝ (Κ. ΠΡΙΓΓΟΥ) ΠΑΣΑ ΠΝΟΗ (Κ. ΠΡΙΓΓΟΥ) - ΑΙΝΕΙΤΕ (ΙΑΚΩΒΟΥ) - ΣΕ ΤΟΝ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΥΙΟΝ (Κ. ΠΡΙΓΓΟΥ) ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΡΕΜΑΤΑΙ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ (Κ. ΠΡΙΓΓΟΥ) ΕΞΕΔΥΣΑΝ ΜΕ (Κ. ΠΡΙΓΓΟΥ) ΚΥΡΙΕ Η ΕΝ ΠΟΛΛΑΙΣ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ (Κ. ΠΡΙΓΓΟΥ) Ψαλλόμενα μέλη Βυζαντινού χορού «Ανατέλλοντες»: Ἀλληλουιάριον – «Ὅτε οἱ ἔνδοξοι μαθηταὶ». Μέλος Γρηγορίου Πρωτοψάλτου. Ἦχος πλ. δ’ ἐκ τοῦ Γα «Ἀόρατε κριτὰ», Κάθισμα. Μέλος Πέτρου Πελοποννησίου. Ἦχος α’ χρωματικὸς  «Σὲ τὸν ἀναβαλλόμενον», Δοξαστικὸν . Μέλος Πέτρου Πελοποννησίου. Ἦχος πλ. α’ «Ἠτήσατο Ἰωσὴφ». Ἀργὸ ἰδιόμελο ἐκ τοῦ Παλαιοῦ Στιχηραρίου. Ἐξήγηση Χουρμουζίου Χαρτοφύλακος τῆς Μ. τ. Χ. Ε. Ἦχος πλ. β’ Ἐγκώμια τοῦ Ἐπιταφίου Θρήνου. Μέλος Πέτρου Πελοποννησίου. Ἦχοι πλ. α’ καὶ γ’ «Σιγησάτω πᾶσα σὰρξ». Ἀρχαῖος ὕμνος, ψαλλόμενος ἀντὶ Χερουβικοῦ τὸ Μεγ. Σάββατο. Μέλος Ἰακώβου πρωτοψάλτου. Ἦχος πλ. α’