ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΑΛΑΤΙΑΝΗΣ ΙΛΙΟΥ               

ΝΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 • Ἀγρυπνία ἐπὶ τῇ ἑορτῇ τοῦ Ἀκαθίστου Ὕμνου!
  Ἀγρυπνία ἐπὶ τῇ ἑορτῇ τοῦ Ἀκαθίστου Ὕμνου!
 • Η τρίτη συναυλία της Σχολής Βυζ. Μουσικής
  Η τρίτη συναυλία της Σχολής Βυζ. Μουσικής
  Η Ιερά Μητρόπολις Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως σας προσκαλεί σε συναυλία Βυζαντινής Μουσικής όπου θα ψάλουν δύο χορωδίες. Ο Βυζαντινός χορός του Δημοτικού Ωδείου Θηβών. Ο Βυζαντινός χορός «Ανατέλλοντες», της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 21 Απριλίου 2013, στις 19:30, στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων (πλατεία Αριστοτέλους - δείτε εδώ που είναι). Το πρόγραμμα της συναυλίας είναι το ακόλουθο: Ψαλλόμενα μέλη Βυζαντινού χορού Δημοτικού Ωδείου Θηβών: ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ-ΙΔΟΥ Ο ΝΥΜΦΙΟΣ ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΑ ΣΕΠΤΑ (Κ. ΠΡΙΓΓΟΥ) ΤΩ ΤΗΝ ΑΒΑΤΟΝ (Κ. ΠΡΙΓΓΟΥ) ΠΑΣΑ ΠΝΟΗ (Κ. ΠΡΙΓΓΟΥ) - ΑΙΝΕΙΤΕ (ΙΑΚΩΒΟΥ) - ΣΕ ΤΟΝ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΥΙΟΝ (Κ. ΠΡΙΓΓΟΥ) ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΡΕΜΑΤΑΙ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ (Κ. ΠΡΙΓΓΟΥ) ΕΞΕΔΥΣΑΝ ΜΕ (Κ. ΠΡΙΓΓΟΥ) ΚΥΡΙΕ Η ΕΝ ΠΟΛΛΑΙΣ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ (Κ. ΠΡΙΓΓΟΥ) Ψαλλόμενα μέλη Βυζαντινού χορού «Ανατέλλοντες»: Ἀλληλουιάριον – «Ὅτε οἱ ἔνδοξοι μαθηταὶ». Μέλος Γρηγορίου Πρωτοψάλτου. Ἦχος πλ. δ’ ἐκ τοῦ Γα «Ἀόρατε κριτὰ», Κάθισμα. Μέλος Πέτρου Πελοποννησίου. Ἦχος α’ χρωματικὸς  «Σὲ τὸν ἀναβαλλόμενον», Δοξαστικὸν . Μέλος Πέτρου Πελοποννησίου. Ἦχος πλ. α’ «Ἠτήσατο Ἰωσὴφ». Ἀργὸ ἰδιόμελο ἐκ τοῦ Παλαιοῦ Στιχηραρίου. Ἐξήγηση Χουρμουζίου Χαρτοφύλακος τῆς Μ. τ. Χ. Ε. Ἦχος πλ. β’ Ἐγκώμια τοῦ Ἐπιταφίου Θρήνου. Μέλος Πέτρου Πελοποννησίου. Ἦχοι πλ. α’ καὶ γ’ «Σιγησάτω πᾶσα σὰρξ». Ἀρχαῖος ὕμνος, ψαλλόμενος ἀντὶ Χερουβικοῦ τὸ Μεγ. Σάββατο. Μέλος Ἰακώβου πρωτοψάλτου. Ἦχος πλ. α’
 • ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!! ΚΑΝΤΗΛΙ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ!!! ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΔΕΙΝΩΝ;;;
  ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!!! ΚΑΝΤΗΛΙ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ!!! ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΔΕΙΝΩΝ;;;
    ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΩΣΟΝ ΗΜΑΣ!!!     Σκεπτικοί  είναι πολλοί Αγιορείτες τις τελευταίες 48 ώρες, με το θαυμαστό γεγονός που συμβαίνει στην Σκήτη της Αγίας Άννης στο Άγιον Όρος. Σε επικοινωνία που είχε μοναχός της Σκήτης με την Romfea.gr μας ενημέρωσε,  πως εδώ και δύο μέρες το καντήλι που βρίσκεται ενώπιον της ωραίας Πύλης  στο Καθολικό της Αγίας Άννης κουνιέται σταυροειδώς. Σε ερώτηση αν αυτή την στιγμή συμβαίνει το φαινόμενο αυτό, τόνισε: "Δεν μπορώ να το  εξηγήσω άλλα αν το δείτε είναι συγκλονιστικό." Ανάστατο το Άγιο Όρος και οι Άγιοι Πατέρες. Το καντήλι που βρίσκεται μπροστά από την εικόνα του Αγίου Μανδηλίου του Καθολικού στον Ι.Ν. Αγίας Άννης κουνιέται μόνο του από χθες στις 9.00 το πρωί.   Η παράδοση αναφέρει, αλλά και όπως έχει αποδειχθεί με τα γεγονότα, ότι  όταν το καντήλι κινείται στις εορτές προμηνύει ευχάριστα γεγονότα, ενώ  αντιθέτως όταν κινείται στις καθημερινές ημέρες πιστεύεται ότι αυτό το γεγονός είναι ένα προμήνυμα για δυσμενή γεγονότα.  πηγη : http://www.pentapostagma.gr      
 • Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ
  Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ
    Την Παρασκευή  της Ε΄ εβδομάδος των Νηστειών - 19 Απριλίου 2013 -  στις 9:30 μ.μ. θα τελεστεί  Αγρυπνία επί τη εορτή του Ακαθίστου  Ύμνου, σύμφωνα με την αρχαία τάξη, η οποία τηρείται στις Ιερές Μονές.  Κατά τη διάρκεια του Όρθρου θα ψαλούν οι 24 Οίκοι στην Υπεραγία Θεοτόκο και θα επακολουθήσει Θεία Λειτουργία.
 • Αρχιερατική Εσπερινή Προηγιασμένη
  Αρχιερατική Εσπερινή Προηγιασμένη
    Την Τετάρτη της Ε΄ εβδομάδος των Νηστειών - 17 Απριλίου 2013 - στις 7 μ.μ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας θα  τελέσει την Εσπερινή Προηγιασμένη Λειτουργία στο Ναό μας. Είναι χαρά και ευλογία  για την ενορία μας η επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου και η συμπροσευχή μαζί του, ο οποίος, κατά τους Πατέρες της Εκκλησίας, ενυπάρχει "εις τύπον και τόπον Χριστού".
 • Σύναξη με τσάι και προβολή ταινίας
  Σύναξη με τσάι και προβολή ταινίας
    Την Δ΄ Κυριακή των Nηστειών - 14 Απριλίου 2013 - και ώρα 6 μ.μ. θα ψαλεί ο Kατανυκτικός Eσπερινός.  Στη συνέχεια στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού μας  θα  γίνει  προβολή  ταινίας  και  θα  προσφερθεί  τσάι.  Η είσοδος είναι  ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
 • Σᾶς περιμένουμε !
  Σᾶς περιμένουμε !
 • Ευλόγηση εορτασίμων κολλύβων
  Ευλόγηση εορτασίμων κολλύβων
  Το λειτουργικό βιβλίο της περιόδου αυτής, το γνωστό Τριώδιο, περιλαμβάνει μια ωραία ακολουθία για την ευλογία των κολλύβων προς τιμήν του αγ. Θεοδώρου. Αυτή η ακολουθία ψάλλεται στον ναό μας την Παρασκευή της Α' εβδομάδος των νηστειών, στις 5 μ. μ., και μνημονεύονται ονόματα υπέρ υγείας και θείας βοηθείας των συγγενών και φίλων, όπως και το Σάββατο στο τέλος της Θείας Λειτουργίας. Η αντίληψη λοιπόν ότι «το Σάββατο των αγ. Θεοδώρων είναι το τρίτο ψυχοσάββατο», όπως αδαώς επικρατεί στις μέρες μας, είναι εντελώς αστήρικτη και εσφαλμένη. Ας αναλογιστούμε ότι το Σάββατο είναι ημέρα για τους κεκοιμημένους καθ’ όλο τον χρόνο, άρα μπορούμε να προσφέρουμε κόλλυβα γι’ αυτούς τότε, πέρα από τα δύο επίσημα Ψυχοσάββατα – της Απόκρεω και της Πεντηκοστής. Ας αφιερώσουμε αυτό το Σάββατο της Α’ εβδομάδος της Τεσσαρακοστής, τιμώντας τον Άγιο Θεόδωρο – κι όχι τους νεκρούς μας - για να έχουμε τις πρεσβείες του στον Θεό και να στοιχιζόμαστε στην αγιοπαράδοτη ευσέβεια της Εκκλησίας μας, που θέλει «πάντα ευσχημόνως και κατά τάξιν γινέσθω».   
 • Σύναξη με τσάι και προβολή ταινίας
  Σύναξη με τσάι και προβολή ταινίας
    Την Κυριακή 10 Μαρτίου, στις 6 μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού μας  θα  γίνει  προβολή  ταινίας  και  θα  προσφερθεί  τσάι.  Η είσοδος είναι   ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Σε  καιρούς   χαλεπούς,  επιτακτική  ανάγκη είναι  η  ενότητα  μεταξύ  μας  και η σύσφιγξη των σχέσεών  μας. Μ’αυτόν  τον τρόπο θα νικήσουμε  την  κρίση  που  μας  μαστίζει.                                                              Μετά τιμής Οι ιερείς του Ιερού Ναού και το συμβούλιο του ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου.
 • «Τριαδολογία και Χιλιασμός», Συνάντηση του Γραφείου επί των Αιρέσεων
  «Τριαδολογία και Χιλιασμός», Συνάντηση του Γραφείου επί των Αιρέσεων
    Ημερομηνία:  2013-03-09 19:00 Τὸ Γραφεῖο ἐπὶ τῶν Αἰρέσεων τῆς Μητροπόλεώς μας ἐνημερώνει γιὰ τὴν ἐπικείμενη 2η Συνάντηση Στελεχῶν τοῦ Γραφείου ἐπὶ τῶν Αἱρέσεων γιὰ τὸ ἔτος 2012-13. Ἡ Συνάντηση θὰ πραγματοποιηθεῖ τὸ Σάββατο 9 Μαρτίου καὶ ὥρα 7 μ.μ., στὸ Πνευματικὸ Κέντρο τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Γεωργίου Καματεροῦ. Ὁμιλητὴς θὰ εἶναι ὁ Αἰδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Παπαγιάννης, ὑπεύθυνος τοῦ Γραφείου, μὲ θέμα: «Τριαδολογία καὶ Χιλιασμός». Θὰ ἐπακολουθήσει συζήτηση καὶ προβολὴ σχετικοῦ video. Μποροῦν νὰ παρευρεθοῦν ὅσοι ἐπιθυμοῦν, ἐνημερώνοντας τὸν ἐφημέριο τῆς ἐνορίας τους.
 • Στην Ιερά Μονή Ταώ (Νταού) Πεντέλης
  Στην Ιερά Μονή Ταώ (Νταού) Πεντέλης
  Απογευματινό προσκύνημα της ενορίας μας στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Ταώ "Νταού" Πεντέλης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 02 Μαρτίου 2013. Στην Ιερά Μονή θα τελέσουμε τον Εσπερινό. Η αναχώρηση έχει προγραμματισθεί για τις 3 το απόγευμα  Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής :  στον π. Δημήτριο Ζαχαρόπουλο 6974-239808 και κ. Λιάκου Παρασκευή 6945-404823 Τηλ.Ναού 210-2614336
 • Α' Ιερατική Σύναξη έτους 2012-2013
  Α' Ιερατική Σύναξη έτους 2012-2013
      Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην Α' Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου για το έτος 2012-2013. Ο κ. Δανιήλ ανέπτυξε στην εισήγησή του με σαφήνεια, επιστημονική επάρκεια αλλά κυρίως με διαυγές εμπειρικό βίωμα ειδικά κανονικά ζητήματα και ζητήματα τυπικού που αφορούν την τέλεση της Θείας Λειτουργίας από τους ιερείς. Σκοπός ήταν η επιμόρφωση των ιερέων ώστε να εξαλειφθούν παλαιές, λανθασμένες συνήθειες, οι οποίες κινδυνεύουν να αλλοιώσουν τα συμβαίνοντα στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Η μελέτη των χειρογράφων και των Πατέρων είναι τα εφόδια του ιερέως, ο οποίος πρέπει να ανατρέχει σε αυτά για να βρίσκει απαντήσεις στα πρακτικά ζητήματα που αντιμετωπίζει κατά την τέλεση του μυστηρίου, τόνισε ο Σεβασμιώτατος κ. Δανιήλ. Η Θεία Λειτουργία δεν είναι θέατρο εντυπωσιασμού και περιττών κινήσεων αλλά μία ακολουθία παραδεδομένων από τους Πατέρες συμβαινόντων, τα οποία επιτελεί μεν ο κλήρος αλλά συμμετέχει ενεργά ο λαός. Κάθε τι έχει το νόημά του μέσα στη Θεία Λειτουργία και η απρόσεκτη τήρησή της μπορεί να οδηγεί στην αταξία και την αλλοίωση των νοημάτων της. Επισήμανε την ανάγκη να υπάρχει ομοιομορφία στα «αμετάβλητα» στοιχεία της Θείας Λειτουργίας και των ακολουθιών γενικότερα. Ο Θεός έδωσε σπουδαία εξουσία στους ιερείς, οι οποίοι με τα ίδια τους τα χέρια ευλογούν και αγιάζουν. Γι' αυτό και οι πιστοί ασπάζονται το χέρι του ιερέως. Γιατί αν και ανάξιο, έχει την Θεία Χάρη να μεταδίδει τον Αγιασμό στο λαό του Θεού. Στο τέλος της άκρως ενδιαφέρουσας εισηγήσεως, ο κ. Δανιήλ απάντησε για πολλή ώρα σε όλες τις ερωτήσεις των ιερέων, μηδέ μίας εξαιρουμένης. Χαρακτηριστική ήταν η απάντησή του σε ιερέα της Μητροπόλεώς μας, για το ποια πρέπει να είναι η στάση του ιερέως κατά τη μεταβολή των Τιμίων Δώρων. Πρέπει να είναι γονατιστός ή όρθιος; Ανέφερε ένα περιστατικό από τη ζωή του Μεγάλου Βασιλείου, ο οποίος είχε έρθει σε αντιπαράθεση με τον αυτοκράτορα Ουάλη, που είχε ασπαστεί την αίρεση του Αρειανισμού. Θέλοντας να πείσει ο αυτοκράτορας τον Άγιο, μετέβη ο ίδιος ο αυτοκράτορας στον Μεγάλο Βασίλειο και εισήλθε στον ναό κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας. Τότε είδε τον Μεγάλο Βασίλειο «ακλινή» (όρθιο) να αναπέμπει τις δεήσεις αλλά με πνεύμα ταπεινό, τόσο που όλο το εκκλησίασμα συμμετείχε, όρθιο κι εκείνο, στη Θεία Λειτουργία. Τα συμβαίνοντα εξέπληξαν τόσο τον αυτοκράτορα, ο οποίος έπεσε λιπόθυμος, όταν ο Άγιος αρνήθηκε να προσκομίσει το πρόσφορο που του έφερε, καθώς ήταν αιρετικός. Μέσα από τέτοια παραδείγματα και μέσα από πατερικές παραπομπές ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής κ. Δανιήλ ολοκλήρωσε την εισήγησή του. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ευχαρίστησε τον κ. Δανιήλ εγκαρδίως. Η Ιερατική Σύναξη έγινε στην Αίθουσα Συνεδρίων του Ιδρύματος Προστασίας και Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων με Νοητική Υστέρηση «Η Θεοτόκος», στο Ίλιον.http://www.imiliou.gr/news/2012/10/29/ieratiki-synaksi-etoys-2012-2013