ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΑΛΑΤΙΑΝΗΣ ΙΛΙΟΥ               

Φωτογραφικό υλικό Νεανικών Συνάξεων και video

 • Το ηρωικό Σούλι
  Το ηρωικό Σούλι
  25η Μαρτίου 1821 Το ηρωικό Σούλι Μια παράσταση από τη θεατρική ομάδα του Κέντρου Νεότητας του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλατιανής Ιλίου Κυριακή 26.03.2023
 • ΚΟΠΗ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ 2023
  ΚΟΠΗ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΟΠΙΤΤΑΣ 2023
    Την Κυριακή 22/1, στις 12 μ.μ. στο Κέντρο Νεότητας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλατιανής Ιλίου έγινε η κοπή της Αγιοβασιλόπιττας των κατηχητικών και νεανικών συνάξεων της ενορίας. Ας είναι το νέο έτος 2023, ευλογημένο, καρποφόρο, ειρηνικό, κάτω απ' τη σκέπη της Παναγιάς μας της Παλατιανής
 • 2022 Χριστουγεννιάτικη γιορτή Κατηχητικών συνάξεων
  2022 Χριστουγεννιάτικη γιορτή Κατηχητικών συνάξεων
  2022 Χριστουγεννιάτικη γιορτή Κατηχητικών  συνάξεων θεατρικό
 • ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ
  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ
  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ Καλά Χριστούγεννα με το Χριστό στολίδι της ζωής μας!
 • 2018 ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΞΕΙΣ - ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ
  2018 ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΞΕΙΣ - ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ
  2018 ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΞΕΙΣ - ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ   ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...
 • 25η Μαρτίου 1821 (ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ) 2018
  25η Μαρτίου 1821 (ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ) 2018
  Σας προσκαλούμε σε μια γιορτή για την ελευθερία! Σας περιμένουμε το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 και ώρα 07:00μ.μ.
 • Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΜΑΓΟΣ....ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2017
  Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΜΑΓΟΣ....ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2017
  Σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση ο Αρτάβαν ή Αρτάβανος ήταν ο τέταρτος Μάγος στη Γέννηση του Χριστού.   VIDEO Ο Αρτάβαν καταγόταν από τα Εκβάτανα της Περσίας και ήταν φίλος των τριών άλλων Μάγων, του Μελχιώρ, του Γάσπαρ και του Βαλτάσαρ, που προσκύνησαν τον Χριστό στη Βηθλεέμ. Και αυτός ήταν μάγος - αστρονόμος της εποχής εκείνης που είχε δει και αυτός τη συζυγία των πλανητών, σημείο γέννησης βασιλέως. Έτσι μετέβη προς συνάντηση των φίλων του που κατοικούσαν στη Βορσίπη της Βαβυλώνας προκειμένου να οδοιπορήσουν μαζί προς το σημείο που η συζυγία αυτή θα φαινόταν καλλίτερα όπου και θα συνέβαινε η γέννηση του νέου Βασιλιά. Καθοδόν όμως συνάντησε έναν εμπύρετο εβραίο στην έρημο που βοηθώντας τον αργοπόρησε, και όταν έφθασε στη Βορσίπη οι φίλοι του Μάγοι είχαν ήδη φύγει. Ακολούθησε και αυτός τον ίδιο δρόμο αλλά δεν τους πρόλαβε. Τελικά έφθασε στη Βηθλεέμ τότε που ο Ηρώδης έσφαζε τα νήπια. Ο Αρτάβαν επεμβαίνοντας και δωροδοκώντας ένα στρατιώτη μ΄ ένα ρουμπίνι, απ΄ αυτά που έφερνε ως δώρα στο Θείο βρέφος απελευθέρωσε ένα νήπιο που ήταν ο Ιωάννης ο Πρόδρομος. Στη συνέχεια ο Αρτάβαν πήγε στην Αίγυπτο και παρέμεινε εκεί 33 χρόνια, θεραπεύοντας ασθενείς δωρεάν, απελευθερώνοντας δέσμιους και συναναστρεφόμενος με ταπεινούς. Υπερήλικας πλέον με μακριά άσπρη γενειάδα επιστρέφει στην Ιερουσαλήμ όπου και έτυχε την ημέρα που σταυρωνόταν ο Χριστός. Τη στιγμή που ζητούσε να μάθει για τον σταυρωθέντα Βασιλέα των Ιουδαίων έγινε ο μεγάλος σεισμός κατά τον οποίο μία πέτρα από το καταπέτασμα του Ναού πέφτοντας τον κτύπησε στο κεφάλι και έπεσε αναίσθητος. Όταν μετά από κάποιο χρόνο συνήλθε άκουσε μια γλυκιά φωνή που του έλεγε: "Αμήν, αμήν λέγω σοι, ό,τι εποίησας εις ένα των αδελφών μου των ελαχίστων, εις εμέ εποίησας". Τότε ο Αρτάβαν άνοιξε τους οφθαλμούς του και είδε για μια στιγμή τον Ιησού μέσα σε εκθαμβωτικό φως. Τότε ευτυχισμένος ότι είδε έστω και στο τέλος τον αναμενόμενο Βασιλέα ξεψύχησε.  
 • ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 16.12.2017
  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 16.12.2017
  Ο τέταρτος μάγος.... Η μεγάλη πορεία ενός ανθρώπου να βρει το Χριστό...
 • ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ.....
  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ.....
  Ο Τομέας Νεότητος της Παναγίας Παλατιανής διοργάνωσε μια συνάντηση με φαγητό και καφέ στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού. Είχαν την ευκαιρία οι νέοι να συζητήσουν διάφορα θέματα και να ανταλλάξουν ενδιαφέρουσες σκέψεις!
 • Εκδρομή των νεανικών και κατηχητικών συνάξεων 27-5-2017.
  Εκδρομή των νεανικών και κατηχητικών συνάξεων 27-5-2017.
  "Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδρομή των νεανικών και κατηχητικών συνάξεων του Ναού μας, στις 27-5-2017, στο Ιερό Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως (Οσίου Πορφυρίου) στο Μήλεσι Ωρωπού, στην Ιερά Μονή Εισοδίων Θεοτόκου Μαρκοπούλου Ωρωπού και τον αρχαιολογικό χώρο Αμφιαραείου Ωρωπού. Αν και οι εξετάσεις λειτούργησαν αποτρεπτικά για κάποια παιδιά, εντούτοις - και με συνοδεία κάποιων γονέων- βρεθήκαμε όλοι κοντά στη φύση, χαλαρώσαμε, κι όλα ήταν όμορφα!! Στην συνέχεια κατηφορίσαμε μέχρι την Σκάλα Ωρωπού, όπου περάσαμε υπέροχα δίπλα στη θάλασσα!! Και εις άλλα με υγεία!!!! "  
 • 28 ΜΑΪΟΥ 2017 - Λήξη Κατηχητικών Σχολείων!
  28 ΜΑΪΟΥ 2017 - Λήξη Κατηχητικών Σχολείων!
  Μία ημέρα πριν την 564η επέτειο από την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως η ενορία της Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλατιανής Ιλίου τιμά την Αγία Ακυλίνα τη Ζαγκλιβερινή, σε μία εκδήλωση με τίτλο: «Από την Άλωση στην Απελευθέρωση... Από τη μαρτυρία στο μαρτύριο...»
 • 25η Μαρτίου 1821 (ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ)
  25η Μαρτίου 1821 (ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ)
 • ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ 2016!
  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ 2016!
  Με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο γιόρτασαν τα Χριστούγεννα τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλατιανής Ιλίου!
 • Από την Εγώπολη στην Εσύπολη!
  Από την Εγώπολη στην Εσύπολη!
  Από την Εγώπολη στην Εσύπολη!
 • 25η Μαρτίου 1821 (2016)
  25η Μαρτίου 1821 (2016)
  Είναι η 5η συνεχή χρονιά που οι νεανικές κατηχητικές συντροφιές πραγματοποιήσαν επιτυχώς την εορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Πνευματικό κέντρο του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Παλατιανής Ιλίου. Το πρόγραμμα περιελάμβανε τραγούδια, ποιήματα και ένα θεατρικό με θέμα το παιδομάζωμα. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι γονείς και αρκετοί ενορίτες. Ο δυνατός παλμός των παιδιών ήταν σημάδι αλάνθαστο της ελπίδας που δεν σκοντάφτει πουθενά παρά μονάχα στο θάρρος της εθνικής μας συνείδησης. Ο Εθνικός Ύμνος προκάλεσε ρίγη συγκίνησης. Μια άλλη Ελλάδα άνθισε μες στις παιδικές ψυχές.   “Μα αν πρέπει να πεθάνει κανείς για την πατρίδα, θεία η δόξα, μια φορά κανείς πεθαίνει”.